blog/bb_avtosola_1

Šola vožnje – kako izbrati pravo?

Je napočil čas, da sedeš za volan in se vpišeš v šolo vožnje? Gre za pomembno odločitev, ki bo zaznamovala tvoj prvi korak do vozniškega izpita in hkrati vplivala na to, kako dober voznik oziroma voznica boš. Vse avtošole namreč niso enake – zato je ključnega pomena, da izbereš tisto, ki je ...

Šola vožnje – kako izbrati pravo?

Je napočil čas, da sedeš za volan in se vpišeš v šolo vožnje? Gre za pomembno odločitev, ki bo zaznamovala tvoj prvi korak do vozniškega izpita in hkrati vplivala na to, kako dober voznik oziroma voznica boš. Vse avtošole namreč niso enake – zato je ključnega pomena, da izbereš tisto, ki je zanesljiva in nudi kakovostne storitve. Preveri, na kaj je dobro biti pozoren, ko se odločaš za vpis.

Vozniško dovoljenje predstavlja svobodo in neodvisnost

Število kandidatov, ki uspešno opravijo vozniški izpit, v zadnjih letih zopet narašča[1]. Samostojna vožnja namreč omogoča prav poseben občutek svobode gibanja in neodvisnosti – še posebej v situacijah, ko so možnosti javnega prevoza omejene ali pa jih sploh ni. Da bo tvoja pot do vozniškega izpita prijetna in predvsem koristna izkušnja, je dobro, da se nanjo že takoj na začetku podaš premišljeno. V nadaljevanju si poglej nekaj nasvetov, ki ti bodo olajšali izbiro šole vožnje.

1. Preveri najbližje ponudnike

Najprej se pozanimaj, kateri ponudniki v tvoji bližini ponujajo možnost teoretičnega in praktičnega opravljanja vozniškega izpita. Z usposabljanjem na območju, kjer živiš, lahko prihraniš čas, hkrati pa ti lahko poznavanje lokalnih cest nekoliko olajša prve učne ure na cesti.

O izkušnji v šolah, ki bodo v tvojem ožjem izboru, povprašaj svoje prijatelje in znance. Dobra priporočila ljudi, ki jih poznamo, so običajno najboljši pokazatelj kakovosti storitev. Preveri, kaj jim je bilo najbolj všeč in kaj je pripomoglo k temu, da so uspešno opravili vozniški izpit.

Ne pozabi pa se pozanimati tudi glede ponudbe vozil. Ta morajo biti sodobna in varna, da ti lahko zagotovijo optimalno izkušnjo praktičnega usposabljanja.

2. Izberi izkušenega učitelja vožnje

Vožnja vozila je veščina, ki se jo je treba naučiti in ne talent, s katerim se rodiš. Zato je pomembno, da svoje prve kilometre prevoziš v spremstvu izkušenega učitelja vožnje, ki bo s tabo delil prometno znanje in skrivnosti obvladovanja tehnike vožnje ter ti privzgojil pravilen pogled na prometno varnost. Vozniki, ki poznajo pravila varnosti v cestnem prometu in jih tudi upoštevajo, imajo manj možnosti za prometno nesrečo, hkrati pa ne ogrožajo ostalih udeležencev v prometu.

Dober učitelj pa te ne bo naučil le osnov varne vožnje, ampak ti bo razložil tudi, kako deluje vozilo in njegovi posamezni deli. Tako si lahko vedno brez skrbi, saj svoje vozilo spoznaš do potankosti, zaradi česar se lahko lažje spopadaš z morebitnimi nepredvidljivimi pripetljaji na cesti.

3. Seznani se s ponudbo izbrane avtošole

Preden se vpišeš v šolo vožnje, se seznani tudi s tem, kako poteka preostanek poti do vozniškega izpita. Najprej opraviš tečaj prve pomoči, teoretični del usposabljanja – tečaj CPP – in pridobiš zdravniško spričevalo ... Nato te čaka še opravljanje teoretičnega preverjanja znanja CPP in praktični del usposabljanja ter izpitna vožnja pred izpitno komisijo. Se pa sam postopek nekoliko razlikuje glede na različne kategorije vozniškega izpita.

Več informacij o naslednjih korakih ti lahko zagotovi izbrana šola, najbolje pa je, da izbereš tisto, ki ti nudi vse na enem mestu – tako teoretično kot praktično usposabljanje.  

Vpiši se v Šolo vožnje B&B

Šola vožnje B&B je največja šola vožnje na Gorenjskem z več kot 30-letno tradicijo. Smo ena redkih šole vožnje v Sloveniji, ki nudimo možnost opravljanja vozniškega izpita za vse kategorije. Vsakemu posebej zagotavljamo prijetno izkušnjo in kakovostno storitev z najbolj zaželenimi učitelji vožnje, ki kandidatom zagotavljajo znanje in dolgoletne izkušnje na najvišjem nivoju.

Ker nam je tvoje zadovoljstvo na prvem mestu, nikoli ne zavajamo s skritimi stroški. Nekatere šole obljubljajo nizke cene, pri čemer pa kandidatov ne seznanijo z zakonsko predpisanim minimalnim obsegom usposabljanja učnih ur vožnje, ki so potrebne za pristop k opravljanju vozniškega izpita. V nasprotju z nekaterimi drugimi ponudniki je cenik naših storitev vedno na voljo na naši spletni strani.

Na voljo tudi različne lokacije za opravljanje vozniškega izpita

Naša dodatna prednost je, da se naše poslovne enote nahajajo na kar štirih lokacijah – v Kranju, Škofji Loki, Radovljici in na Jesenicah. Izberi sebi najbližjo lokacijo, kjer se poleg online izvedbe tečaja CPP le-tega lahko udeležiš tudi v živo in se pridruži zadovoljnim voznikom, ki so do vozniškega izpita prišli z našo pomočjo.

>> Preberi več o naših storitvah

[1] https://www.avp-rs.si/vozniski-izpiti/analize-in-statisticni-podatki-o-opravljanju-vozniskih-izpitov/

Blog

blog/close-up-car-interior_2
4 min
Ročni ali avtomatski menjalnik? Kakšen avto boš vozil/a?
To je vprašanje, na katerega bi si bilo smiselno odgovoriti preden se odločiš za opravljanje vozniškega izpita. S prihodom električnih in ...
Izpit za motor
3 min
Motoristična sezona je pred vrati!
Za prvi pomladni dan v letu koledarsko gledano velja 20. marec, najbolj zagreti motoristi pa vedo, da je prvi dober motoristični dan bolj povezan s ...
Šola vožnje kranj
8 min
Izpitna vožnja: kako poteka in kako se pripraviti nanjo?
Še nimaš vozniškega izpita za avto in te zanima, kako poteka izpitna vožnja? Marsikoga se že ob misli nanjo poloti strah, saj so razmere na cesti ...