Kontakt
blog/527101925

Ledeno kraljestvo na vetrobranskem steklu

  Tudi vas vsako jutro preseneti ledena obloga na prednjem steklu? Zjutraj, ko nas tako ali tako preganja čas, pred službo, kamor ne smemo zamuditi, moramo še razvoziti otroke v vrtec in šolo, nas v zimskem času preseneti še debela plast ledu na vetrobranskem steklu. Ko se temperatura ponoči ...

Ledeno kraljestvo na vetrobranskem steklu

 

Tudi vas vsako jutro preseneti ledena obloga na prednjem steklu?

Zjutraj, ko nas tako ali tako preganja čas, pred službo, kamor ne smemo zamuditi, moramo še razvoziti otroke v vrtec in šolo, nas v zimskem času preseneti še debela plast ledu na vetrobranskem steklu. Ko se temperatura ponoči spusti pod ledišče, posledično zjutraj naletimo na zaledenela stekla avtomobila.

Ljudje smo iznajdljiva in načeloma nepotrpežljiva bitja, zato svoja opravila skušamo olajšati  in pospešiti. Tudi za odstranjevanje ledu uporabljamo različne domiselne metode, nekatere bolj druge manj uspešne in običajne. Niso pa vedno primerne za vozilo oziroma koristne za steklo na avtomobilu.

Polivanje z vročo vodo

Nekateri se odločijo za polivanje z vročo vodo. Imenitno! Polijemo, steklo se zbistri in že lahko odpeljemo. Odlično. Pa je to dobro za naša stekla? Prevelika temperaturna sprememba lahko  vodi v poškodbe stekla. Pomislimo – ta voda lahko prav kmalu spet zamrzne. Kaj smo naredili? Nič.

Kreditna kartica

Nekateri smo za strganje ledene obloge že uporabili kreditno kartico ali CD. Kaj smo ugotovili? Da prej poškodujemo sredstva, s katerim odstranjujemo led, kot  očistimo steklo.

Pleskarska lopatica

Če  imate po naključju pri roki pleskarsko lopatico, pa si lahko pomagate z njo, vendar tvegate hude poškodbe na dragem steklu vašega vozila Posledice boste opazili, šele ko bo posijalo sonce in bo vaše steklo polno okrasnih črt in zarez.

Strgalnik za led in kemično sredstvo za taljenje ledu

Večina voznikov na koncu uporabi preizkušena sredstva. Kupijo pravi strgalnik za led ali kemično sredstvo za taljenje ledu. Vendar je tudi pri izbiri teh treba biti pazljiv. Pri kombinaciji kemičnega sredstva in strgalnika steklo ostane nepoškodovano,  vožnja pa  veliko varnejša.

 

In ne nazadnje – iz stanovanja se odpravite dovolj zgodaj, da boste imeli dovolj časa za kakovostno čiščenje stekla.

Blog

blog/bb_avtosola_1
7 min
Šola vožnje – kako izbrati pravo?
Je napočil čas, da sedeš za volan in se vpišeš v šolo vožnje? Gre za pomembno odločitev, ki bo zaznamovala tvoj prvi korak do vozniškega izpita in ...
Izpit za motor
3 min
Motoristična sezona je pred vrati!
Za prvi pomladni dan v letu koledarsko gledano velja 20. marec, najbolj zagreti motoristi pa vedo, da je prvi dober motoristični dan bolj povezan s ...
Šola vožnje kranj
8 min
Izpitna vožnja: kako poteka in kako se pripraviti nanjo?
Še nimaš vozniškega izpita za avto in te zanima, kako poteka izpitna vožnja? Marsikoga se že ob misli nanjo poloti strah, saj so razmere na cesti ...